Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely
A pákozdi Mészeg – hegyen, az Obeliszk körül épült ki a Katonai Emlékpark, amely 2012-től Nemzeti Emlékhely. A Katonai Emlékpark látványosan és szemléletesen mutatja be a gazdag hadtörténelmünk 1848-tól napjainkig tartó időszakát.

A közel kéthektáros területen, több kiállítási felületen több interaktivitást biztosító elem, emlékmű hozza szinte megérinthető közelségbe a hadtörténelmet, annak hőseit, kiemelkedő eseményeit. A Katonai Emlékpark néhány órás, színvonalas, tartalmas és hasznos időtöltést biztosít.  A Drótszamár Kemping és az Emlékpark között előkészületben van egy megállapodás, melynek alapján a kemping vendégei kedvezményes jeggyel látogathatják a Katonai Emlékparkot.

Doni Emlékkápolna
A Katonai Emlékpark és az Arborétum határán található Doni Emlékkápolna méltó módon állít emléket a második világháború legszörnyűbb eseményének. A 2011-ben felújított kápolna, valamint igényesen kialakított környezete megállásra készteti a mellette elhaladó kerékpárúton kerekezőket. A néma főhajtásunkat kiegészíthetjük a nemrég kialakított hangzópont tájékoztató szövegeinek meghallgatásával.

Honvéd Emlékmű
Az 1874. március 15-i országos felhívás eredményeként elkészült az emlékmű, melyet 1889-ben avattak fel. Az 1848. szeptember 29-i Pákozd-Sukorói csata emlékhelye az 1951. évi felavatástól különös szerepet töltött be a honvédelem eszméjének közvetítésében.

Pákozd – Sukorói Arborétum
A Velencei-tó legszebb táján elterülő arborétum 96 hektáros területen 250 féle fa és cserje, számtalan lágyszárú növény tárul a látogatók elé, akik az arborétum kilátójáról velencei tájban gyönyörködhetnek. A gyűjtemény ízelítőt ad a rendkívül gazdag és változatos növény- és állatvilágról is. Az erdészeti erdei iskola keretében folyó természeti oktatás kiegészíti és bővíti az iskolai ismereteket, elősegíti a természet fokozatos megismerését, az erdőgazdálkodási ismeretek bővítését, személyes erdei élményt és széleskörű tapasztalatokat nyújt.