Szent István Király római katolikus templom és Hősök tere
A Szent István Király római katolikus templom 1938-ra épült fel, 1963-tól plébánia. Alkotója Hesz János Mihály. (Gesztenye sor - Balatoni u. sarok)
A templom parkjában áll Hermann Zsolt Áldozat című bronzszobra és Tóth Attila akácfából faragott két kopjafája, melyet az önkormányzat 2007-ben emelt az 1956-os forradalom mártírjainak tiszteletére.

Gárdonyi Géza Emlékház
Gárdonyi Géza, eredeti nevén Ziegler, a szülőtelepülése tiszteletére vette fel a 'Gárdonyi' nevet. Gárdonyi Géza (1863-1922) író ebben a házban született. A házban helytörténeti kiállítás is van. A tárlat bemutatja Gárdonyi Géza életének legfőbb állomásait, irodalmi munkásságának kiemelkedő értékeit. Néhány eredeti, személyes tárgya is megtekinthető.

Rönkvár
Az emlékház szomszédságában 2011 nyarán elkészült az egri vár kicsinyített (rönkvár) másolata, amely alkalmas arra, hogy történelmi játék keretében idézzék fel az érdeklődőknek a magyar történelem egyik dicsőséges eseményét.

Szent Anna kápolna
A Szent Anna Kápolna 1814-ben épült. Itt keresztelték meg a Nádasdy-uralomban született Gárdonyi Gézát.

Velencei-tavi Galéria
Gárdonyi Géza Emlékházának közvetlen közelében található létesítmény, amely alkalmas képzőművészeti kiállítások és kulturális rendezvények tartására.

Chernel István Madárvárta
Az agárdi Madárvárta 1957-59-ig épült. Elődje az 1928-ban édesapja által létesített első magyarországi – a dinnyési – Madárvárta, a II. világháborúban tönkrement.
A Madárvárta 1965-ben vette fel Chernel István nevét.
Az életterek radikális csökkenése és a növekvő turizmus hatására a Madártani Intézet 1958-ban védetté nyilvánította a tó nyugati nádasainak nagy részét, de a 20 hektáros rezervátum kicsinek bizonyult. A zavarásra érzékeny madárfajok átköltöztek a dinnyési Fertőre.