Sukorói Néprajzi Ház
A nádfedeles, sárfalú ház egykori lakóinak, egy zsellércsaládnak az életformáját tükrözi, a szobák és a konyha berendezését illetve a használati eszközöket mutatja be.

Kopjafa
A Fő utcában található parkban álló kopjafa az 1848. szeptember 29-i Pákozd-Sukorói győztes csatának állít emlékművet. A kopjafától csak pár lépés a Református templom, mely a csatát megelőző tanácskozás helyszíne volt.

Sukorói Református Templom
A falu közepén emelkedik az 1832-ben épült, klasszicista stílusú református templom, ahol a pákozdi csata előestéjén (1848. szeptember 28-án) a haditanácsot tartották a fiatal Móga tábornok vezetésével.
A vita hevében az 1805-ből származó úrasztalára csapta le kardját Móga tábornok. Ennél az asztalnál mondta el Batthyány Lajos miniszterelnök is nagyhatású beszédét, amellyel a Habsburg-párti tiszteket is a forradalom eszméje mellé állította. A templomban nyaranta orgonahangversenyeket, a kultúrházban képzőművészeti kiállításokat rendeznek.

Gyapjaszsák (ingókő)
Ingókő: sajátos kőzetpusztulási forma. Alig kiegyensúlyozott, vagy annak tűnő kőtömb néhány másik tetején. Leggyakoribb a hűlési repedések mentén négyszöges hasábokra tagolódó mélységi magmás kőzetek körében, amelyek hasábjai éleiken, csúcsaikon erősebben pusztulnak.(forrás: Gönczy Sándor - Szalai Katalin: Geomorfológiai fogalomgyűjtemény) Ezek a kövek egykor az izzó lávával együtt merevedtek meg, jóval a felszín alatt. Később, a földmozgások és az időjárás hatásának következtében a felszínre kerültek. Ilyen ismert sukorói ingókő a Gyapjaszsák.

Olasz gránitfejtő
A Gyapjaszsáktól az ingókő melletti villanyoszloptól induló kis ösvény vezet az erdőbe, ahol pár száz méternyi séta után találhatók a gránitfejtő sziklái. Azoknak is javasoljuk ezt a rövid erdei sétát, akik csak a faluban szeretnének körülnézni.

Likas-kő
A Likas-kő a Sukoró feletti erdők egyik látványos pontja, több hatalmas szikla alkotja ezt az érdekes természeti képződményt. A Likas-kő a faluból több útvonalon is megközelíthető.

Angelika-forrás
Az Angelika-forrás a faluból az Erdész utcán fölfelé kapaszkodva, majd az út bal oldalán iránymutató táblával is jelzett zöld jelzésen közelíthető meg. Nagyon szép és hangulatos kirándulást tehetnek itt az idelátogatók, akik útközben elhaladnak az Éva-forrás mellett is.

Éva-forrás
A forrás csak pár száz méterre van az erdő szélétől, érdemes felsétálni ide, gyönyörű a táj és szinte harapni lehet a levegőt.